Kycklingsallad med kidneybönor och citron
Vi trotsade snön och isen i dag och gav oss ut på en lång löprunda i det soliga vädret. När vi kom hem slängde vi ihop denna salladen, som både är mättande, nyttig och god. Vi tog i lite av vad vi hade i kylen och så serverade vi det tillsammans med en bit baguette som Sebastian hade gjort.
Recept: Kycklingsallad med bönor
Ingredienser
- 1 kycklingfilé
Kycklingmarinad:
- ½ tsk kinesisk soya
- ½ tsk rökkoncentrat t.ex. liquid smoke hickory concentrate
- 1 msk avokadoolja alt. olivolja
- Salt och svartpeppar
Sallad:
- 1 portion kokt pasta/bulgur eller cous cous
- Babyspenat
- 1 burk majskorn
- 1 morot
- ½ gul lök
- 100g kidneybönor
- 1/3 gurka
- 1/3 röd paprika
- 100g champinjoner
- 100g fetaost
- Saft från 1 citronklyfta
Instruktioner
- Blanda samman alla ingredienserna till marinaden i en plastpåse.
- Lägg kycklingbitarna i påsen och ställ i kylen en liten stund. Stek den sedan i en stekpanna och låt svalna.
- Salladen:
- Koka pastan/bulgurn/cous cousen enligt anvisning och låt den bli kall.
- Skölj babyspenaten och lägg i en skål, häll över avrunnen majs, kidneybönor och pasta samt den kalla kyckligen.
- Skala och skiva/hacka morot samt gurka, lök, champinjoner och paprika. Lägg över det i skålen.
- Dela fetaosten och strö över. Pressa saften ur 1 citronskiva.
- Servera tillsammans med keso och en bit baguette.
Lämna ett svar