Kycklingben med curryris
Idag blev det kycklingben med curryris, enkelt och mycket gott. Vi är mitt uppe i en flytt och hela studentrummet är fyllt av flyttlådor så vi försöker hålla matlagningen enkel. Halva köket är dessutom nedpackat i flyttlådorna så vi får improvisera lite när vi lagar mat. Såsen vi har till är bara crème fraiche blandat med lite italiensk salladskrydda, peppar och salt.
Recept: Kycklingben med curryris
2 portioner
Ingredienser
- Ris för 2 personer
- ½ röd paprika
- 1-2 tsk curry
- 3 dl vatten + hönsbuljongtärning
- 1 liten morot
- ½ liten lök
- ½ finhackad vitlöksklyfta
- ½ citron
- 4 kycklingben
Grillolja
- 1 dl Olivolja
- 2 msk soja
- Salt
- Svartpeppar
- Vitpeppar
- 1 msk citronsaft
- Finhackad chili
- 1 tsk torkad basilika
- 1 vitlöksklyfta
- 1 tsk honung
Instruktioner
- Hacka paprika ganska grovt och skiva moroten i 1cm skivor.
- Finhacka löken och fräs lök, vitlök, paprika och morot tillsammans med curryn. Tillsätt riset och häll på vattnet och buljongtärningen.
- Låt småkoka under lock i ca 20min tills riset är färdigt.
- Pressa över citronjucie när det kokat klart.
- Grillolja: Häll 1 dl olivolja, 2 msk soya och 1 tsk honung i en mugg. Pressa ner vitlöken och blanda. Mal svartpeppar och vitpeppar och häll i det tillsammans med lite salt.
- Pressa ner 1 msk citron och riv ev. ner lite av skalet med om du vill ha mer syra i. För extra hetta ha i lite finhackad chili. (tänk på att fröna är de som är starka) Avslutningsvis ha i 1 tsk torkad basilika.
- Pensla eller lägg kycklingbenen i påse med grilloljan. Sätt sen in i ugnen på 225 grader i cirka 20 minuter
Vilken fin måltid – trots flytt!
Tack!