Kyckling med mozzarella och pepperoni i tomatsås
Den här rätten med kyckling i härlig tomatsås med mozzarella och pepperoni är en riktig höjdarmiddag. Både stora och små kommer garanterat att älska denna rätten. Servera den tillsammans med nykokt spaghetti.
Recept: Kyckling med mozzarella och pepperoni
Sammanfattning: Supergod kycklingrätt med tomatsås, parmesan, mozzarella och pepperoni
Ingredienser
- 1 msk finhackad gul lök
- 1 tsk olivolja
- 500g passerade tomater
- 1 tsk oregano
- 1 tsk basilika
- ½ tsk vitvinsvinäger
- Salt och svartpeppar
- 4 st kycklingfiléer
- ½ dl riven parmesan
- 125g mozzarella
- 10st skivor pepperonikorv
Instruktioner
- Finhacka den gula löken och stek i olivolja.
- Slå på de passerade tomaterna. Ha i oregano och basilika.
- Häll i en skvätt vitvinsvinäger och låt koka i ca 10min.
- Smaka av med salt och svartpeppar.
- Häll över tomatsåsen i en ugnssäkerform.
- Torka kycklingfiléerna med papper så all vätska försvinner.
- Strö över salt och svartpeppar.
- Riv över parmesan på kycklingfiléerna och ställ in i ugnen på 225º i ca 15min.
- Ta sedan ut formen och höj temperaturen på ugnen till 275º.
- Lägg på pepperonikorven och mozzarellan på kycklingfiléerna.
- Ställ in i ugnen igen och ta ut efter ca 5-10min när mozzarellan har smält.
- Servera tillsammans med nykokt spagetti.
Färdigt på: 30 minuter
Antal portioner 4
Lämna ett svar