Kyckling i gräslökssås

Idag blev det kyckling i gräslök som åts efter att ha sprungit runt hela dagen och knappt haft en enda lugn minut. Efter en del ärenden på stan åkte jag hemåt och anlände precis i tid till middagen, som idag bestod av kyckling i gräslökssås. Ibland är det allt bra skönt att komma hem till en klar middag, som bara väntar på en på  köksbordet.

Kyckling i gräslökssås

Recept: Kyckling i gräslökssås

2 portioner

Ingredienser

  • 1 stor kycklingfilé
  • 150g champinjoner
  • 1 msk smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl creme fraiche
  • En näve gräslök
  • 1 ½ msk soya
  • salt och svartpeppar
  • 4 msk vitt vin
  • 1 hönsbuljongtärning
  • ev. maizena för redning.

Instruktioner

  1. Dela kycklingfilen grovt och stek i smör i en gjutjärnspanna. Salta och peppra.
  2. Skiva champinjonerna och lägg ner i pannan, fräs tills de fått färg.
  3. Slå på grädden, creme fraichen, vinet, soyan och hönsbuljongtärningen.
  4. Låt puttra i 10min och smaka av med ev mer salt och peppar.
  5. Klipp ner gräslöken och servera med ris eller pressad potatis.

(Inga röster)