Krämig tryffelpasta med svamp
Krämig tryffelpasta med svamp är en av mina favoriter från det italienska köket. Kombinationen mellan tryffel och en krämig sås med champinjoner och Karljohan-svamp samt en touch av parmesan är svårslaget. Servera med ett glas vin och njut av en enkel men fulländad pastarätt som verkligen för tankarna till Italien.
Recept: Krämig tryffelpasta med svamp
Sammanfattning: En enkel men väldigt smakrik krämig italiensk pasta med tryffel och svamp.
Ingredienser
- 250 gram bucatini
- 200 gram skogschampinjoner
- 1 hackad vitlöksklyfta
- 1/4 gul lök
- 2 msk persilja
- 50 gram parmesan
- 2 msk tryffelolja
- Salt & svartpeppar
- 2 msk persilja
- 2 dl grädde
- Lite hackad Karljohan-svamp
Instruktioner
- Börja med att koka upp vatten med salt och koka sedan din pasta enligt instruktioner på förpackningen. Jag använder bucatini vilket är en lite tjockare form av spaghetti med hål.
- Hacka din svamp och stek gyllenbrun med lök och vitlök.
- Tillsätt grädde och låt koka upp under cirka 10 minuter tills såsen tjocknar.
- Smaksätt med svartpeppar, salt och tryffelolja.
- När pastan är klar, häll av vatten och slå på såsen. Låt puttra i cirka 2 minuter, slå på lite riven parmesanost, persilja och servera!
Färdigt på: 30 minuter
Antal portioner: 4
Mitt betyg
500 gr bucatini är alldeles för mycket till bara 200 gr svamp och 2 dl grädde.
Hej Gülay, stämmer alldeles utmärkt. Ber om ursäkt att det är lite otydligt, 1 paket bucatini ska vara 250 gram men vanligtvis är det ju 500 gram. Ändrar i receptet :)