Krämig pasta med sparris och mynta
Krämig pasta med sparris och mynta, en riktigt somrig och fräsch pasta som passar perfekt under sommaren! Pastasåsen är väldigt enkel att göra och kräver inte så många ingredienser. En av mina absoluta favoriter när det kommer till pasta under sommarmånaderna eftersom den är betydligt mer fräsch och lätt än en carbonara och liknande eftersom myntan tillsammans med sparrisen ger en väldigt fräsch och uppfriskande smak!
Recept på Krämig pasta med sparris och mynta
Sammanfattning: En fräsch och somrig pasta med sparris och mynta i en krämig sås. Otroligt god och fräsch pastasås som passar perfekt för sommaren!
Vad behövs?
- 450 gram rigatoni el. valfri pasta
- 500 gram sparris
- 80 gram parmesan
- Färsk mynta
- Salt & Peppar
- 1/2 Lök
- 1 vitlöksklyfta
- 4 dl grädde
Hur gör man?
- Börja med att koka upp vatten i en kastrull, salta!
- Under tiden hackar du lök och vitlök fint. Riv också parmesan.
- Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek lök samt vitlök tills det börjar få lite färg. Salta.
- Häll på grädden och låt sjuda på låg värme i cirka 10-15 minuter eller tills det börjar tjockna.
- Skär bort de träiga delarna av sparrisen dvs. nära foten. Man kan också bryta sparrisen men det brukar slösa en hel del i onödan.
- Skär sparrisen i tunna skivor och hacka myntan grovt.
- Koka pasta enligt instruktion. När pastan börjar bli klar, lägger du ner sparrisen i kastrullen och låter koka ett par minuter.
- Spara 1,5 dl av pastavattnet och häll av resten.
- Rör ner pasta, sparris, mynta, riven parmesan i gräddsåsen och rör om.
- Om såsen blir för tjock så kan du använda pastavatten för att späda ut såsen.
- Servera och njut av en somrig och fräsch pasta!
Färdigt på: 30 minuter
Antal portioner: 4
Mitt betyg
Lämna ett svar