Köttfärsbiffar med fetaost och soltorkade tomater
Dessa köttfärsbiffar med fetaost och soltorkade tomater är ett perfekt alternativ till dem vanliga traditionella pannbiffarna. De har en härlig touch av det italienska köket och de går supersnabbt att tillaga. Servera dem tillsammans med bulgur, ris eller pasta och en enkel sallad.
Recept: Köttfärsbiffar med soltorkade tomater och fetaost
Sammanfattning: Supergoda italienska köttfärsbiffar
Ingredienser
- 500g nötfärs alt. blandfärs
- 4 st soltorkade tomater i olja
- 50g fetaost
- ½ gul lök
- Salt och svartpeppar
- 2.5 dl matlagningsgrädde
- 1 tsk italiensk salladskrydda
- 1 tsk kalvfond
Instruktioner
- Finhacka de soltorkade tomaterna och löken. Blanda tillsammans med färsen.
- Smula ner fetaosten i färsen och salta och peppra efter smak.
- Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek biffarna 4min på varje sida.
- Slå sedan på grädden och ha i italiensk salladskrydda och kalvfond.
- Låt biffarna småputtra i såsen i ca 10min.
- Servera tillsammans med pasta, ris eller bulgur.
Färdigt på: 15 minuter
Antal portioner: 2
Lade till 1 ägg, persilja och lite mer kalvfond. Jättegott!
Dock mycket mat för att vara 2 personer. Borde stå 4.