Korvbröd
Korvbröd är något man alltid köper i affären men det går minst lika enkelt att göra egna korvbröd och frysa in. Dessutom så slipper man massor med tillsatser och det blir mycket godare än köpta korvbröd.
Recept: Korvbröd
Ingredienser
- ½ påse torrjäst el. 2 tsk
- 2 ½ dl mjölk
- 1 tsk salt
- 1 tsk socker
- 50 g smör
- 6 ½ dl vetemjöl
- 1 ägg till pensling
Instruktioner
- Häll ner torrjästen i en bunke och värm upp mjölk och smör till lite över 40 grader. Rör ner blandning i bunken så att torrjästen löser upp sig.
- Tillsätt, mjöl, salt, socker och bearbeta degen tills den blivit smidig.
- Låt jäsa 30 minuter.
- Dela degen i 12 bitar och forma till avlånga korvbröd och lägg sedan på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa 30 minuter.
- Pensla korvbröden med ägg och grädda i ugnen på 225˚ i cirka 8 minuter och låt svalna på galler. Det går utmärkt att frysa bröden och vill du ha sesamfrön eller vallmofrön är det bara att strö över det efter penslingen.
Lämna ett svar