Korv carbonara
En pasta carbonara med korv eller korv carbonara om man så vill är helt enkelt en vanlig Carbonara med den lilla extra touchen att den innehåller korv. Jag använde chorizo i min carbonara med det fungerar utmärkt med vilken annan korv som helst. När man lagar carbonara så är det viktigt att man inte låter äggstanningen bli för varmt då det lätt blir mer som en äggröra. Det är en fin gräns men lyckas man hålla sig under den så får man en otroligt krämig carbonara som verkligen smakar som i Italien!
Recept: Pasta Carbonara med korv
Sammanfattning: En otroligt smakrik och krämig pasta carbonara med korv. Otroligt gott och går riktigt snabbt att laga ihop!
Ingredienser
- 400 gram spaghetti
- 4 äggulor
- Olivolja
- Salt & Peppar
- Gul lök
- 200 gram bacon/guanciale/pancetta
- 2 korvar t.ex. chorizo
- 1 dl grädde
- Parmesanost
Instruktioner
- Koka upp en kastrull med saltat vatten och koka spaghetti enligt instruktioner på förpackningen.
- Vispa ihop äggulor, grädde, salt och peppar i en skål.
- Hacka löken och skiva korven samt bacon. Hetta upp en stekpanna med lite olivolja och fräs lök, bacon och korv tills det fått en gyllene färg.
- Rör ner den kokta spaghettin i stekpannan. Blanda om och tillsätt sedan äggen. Tillsätt parmesanost och lite färsk persilja. Rör om och låt värmas 1-2 minuter.
- Servera med svartpeppar, färsk persilja och parmesan.
Färdigt på: 25 minuter
Antal portioner: 4
Mitt betyg
Lämna ett svar