Klyftpotatis med örter och parmesan
Klyftpotatis med örter och parmesan är en av mina favoriter när det kommer till tillbehör, speciellt om det vankas något grillat. De här klyftpotatisarna blir väldigt krispiga och smakrika.
Jag skrev ner lite tips att tänka på när det lagar klyftpotatis för att få till de så bra som bara möjligt.
- Att göra klyftpotatis kräver en fast potatis som till exempel asterix.
- Behåll skalet på för en krispigare och mer smakrik klyftpotatis. Skrubba potatisen istället för att skala!
- Använd en stor panna som verkligen är tillräckligt stor för alla dina klyftpotatisar. De ska inte ligga på varandra utan en och en med skalet nedåt.
Recept: Klyftpotatis med örter och parmesan
Sammanfattning: Smakrika och krispiga klyftpotatisar med massor av örter och toppade med parmesan.
Ingredienser
- 8 stora potatisar av fast sort
- 1 vitlöksklyfta
- 1/2 dl Olivolja
- Salt & peppar
- 1 msk färsk hackad Oregano
- 1 msk färsk hackad Rosmarin
- Parmesan
- Olivolja
Instruktioner
- Börja med att skära dina potatisar i fyra klyftor vardera. Jag lät skalet vara på men det kan ni göra som ni vill.
- Sätt ugnen på 225 grader
- Häll i olivolja, örterna, en pressad vitlöksklyfta, salt & peppar i en skål som du sedan rör ner klyftpotatisarna i
- Lägg på en plåt med skalet nedåt och grädda i cirka 30 min beroende på storlek på potatisen. Känn med en sticka eller vänta tills de har fått en fin färg.
- I slutminuterna kan du strö över rikligt med parmesan och servera
Färdigt på: 30 minuter
Antal portioner: 4
Mitt betyg
Lämna ett svar