Klassiska pannkakor – grundrecept

Pannkakor
Klassiska Pannkakor, den svenska klassikern som nästan alla älskar. Idag dukades det upp till en riktigt smarrig pannkaksfrukost för att njuta av den härliga morgonen. Det här är ett recept på klassiska pannkakor, ett recept som du säkert lär hitta i din mormors gamla kokbok. Det enda jag ändrat från det traditionella receptet är att jag lagt till lite bakpulver för att få lite fluffiga pannkakor men det är bara att ta bort om man hellre har de tunna pannkakorna.

Recept: Pannkakor, grundrecept

Sammanfattning: Klassiska pannkakor som är enkla att göra. Passar perfekt till den där pannkaksfrukosten du längtar efter!

Ingredienser

Klassiska pannkakor

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 msk smält smör

Instruktioner

  1. Börja med att blanda ihop mjölet, bakpulver, vaniljsockret och salt i en bunke.
  2. Rör ner ungefär hälften av mjölken och vispa tills du får en jämn smet utan klumpar.
  3. Rör ner ägg, smält smör,
  4. Tillsätt ägg, smält smör och den resterande mjölken till bunken med pannkakssmeten.
  5. Hetta nu upp en stekpanna med lite smör och grädda dina pannkakor. Häll cirka 1-1 1/2 dl pannkakssmet per pannkaka.
  6. Servera och dekorera med lite färska bär, grädde eller kanske lite sylt.

Färdigt på: 20 minuter

Antal portioner: 2

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg


22 betyg