Kesobröd LCHF

Idag bakade vi ett LCHF kesobröd som vi hittade inspiration till på bloggen 56kilo. Det blev ett saftigt och gott bröd som innehåller lite kolhydrater och en hel del protein vilket är perfekt för LCHF. Det är många som saknar brödet när man äter enligt LCHF men det finns en hel del ingredienser man kan använda för att få till ett gott bröd ändå, oftast använder man mandelmjöl, kokosnötsmjöl, kruskakli, fiberhusk och så vidare. Det kan vara lite svårt att hitta dessa ingredienser men vi köpte våra på ICA Maxi och om du inte hittar det i din butik finns det alltid att köpa på nätet.

Kesobröd LCHF

Recept: Kesobröd LCHF

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 125 gram keso
  • 5 msk kokosnötmjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 4 msk kruskakli
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt

Instruktioner

  1. Börja med att blanda ner de torra ingredienserna, kokosnötsmjöl, fiberhusk, kruskakli, bakpulver och salt. Ta sedan en ny bunke och knäck äggen och ha i keson. Mixa sedan detta med stavmixer tills det löst upp sig. Häll sedan ner äggsmeten i bunken med de torra ingredienserna och rör om.
  2. Platta sedan ut degen till en rektangel på en plåt med bakplåtspapper och använd en fuktad hand då det annars fastnar på händerna. Skär sedan snitt efter hur många bitar du vill ha, mellan 6-8 bitar.
  3. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca 10 minuter.

7 betyg