Kebabspett – LCHF
Kebabspett är en favorit hemma hos oss på somrarna. Det är så himla enkelt att göra och smakar fantastiskt gott om de får grillas på kolgrill. Vi brukar servera dem tillsammans med tzatziki eller kebabsås, rödlök och en enkel sallad med fetaost men självklart kan man ha couscous, bulgur, ris eller pommes frites till!
Recept: Kebabspett – LCHF
Ingredienser
- 600g nötfärs
- 1/4 finriven gul lök
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 1 tsk paprikakrydda
- 1 tsk spiskummin
- 2 krm cayennepeppar
- Saft från en halv citron
- Ev. några färska finhackade blad av mynta
- Vit -och svartpeppar
- Salt
- 3st träspett
Instruktioner
- Finriv den gula löken och pressa ner vitlöken i en bunke.
- Vänd ner köttfärsen och blanda ordentligt.
- Tillsätt paprikakrydda, spiskummin, cayennepeppar, salt och vit -och svartpeppar. Pressa ner citronen och blanda runt.
- Finhacka några blad av mynta och vänd ner försiktigt i smeten.
- Dela smeten i 6 bitar och forma till små järpar.
- Dela träspetten mitt av så du får 6st små. (Blötlägg dem om du ska grilla dem)
- Trä på färsen på träspetten och stek/grilla dem i ca 10-12min tills de är genomstekta.
Lämna ett svar