Kavring
Kavring är en klassiker som vi alltid har på julen, passar perfekt med en bit skinka till julfrukosten men kavring är också perfekt bröd till sill. Kavring är rätt kompakt då det bakas på bikarbonat istället för jäst och eftersom man har sirap och råg så blir det rätt mörkt och rikt på smaker.
Recept: Kavring
Sammanfattning: Ett enkelt recept på kavring
Ingredienser
- 3 dl filmjölk
- 2 dl brödsirap
- 2,5 msk bakpulver
- 4 dl rågsikt
- 2 dl vetemjöl
- 1/2 tsk salt
Instruktioner
- Receptet ger 1 kavring!
- Börja med att sätta ugnen på 175 grader.
- Smörja en brödform och bröa den.
- Blanda ihop rågsikt, vetemjöl, bikarbonat och salt i en bunke och rör sen ner filmjölken och sirapen. Det ska bli en tjock smet men ändå rätt lös för att vara ett bröd. Konsistensen ska vara lite tjockare än sockerkaka. Kom ihåg att inte röra för mycket då brödet blir segt utan rör bara om det ordentligt med en slev och undvik att vispa den.
- Häll sedan upp smeten i brödformen och grädda i nedre delen av ugnen i 50-60 minuter.
Färdigt på: 1 timme
Antal portioner: 12
Lämna ett svar