Kanelskorpor
Kanelskorpor är kanske inte den vanligaste smaksättningen av skorpor men jag har sett det flyga förbi i flödet någon gång och alltid velat testa. Personligen brukar det annars bli kardemummaskorpor men man får ju allt vidga sina vyer ibland. Skorporna blev lite som knapriga kanelbullar, det vill säga väldigt goda! Att tänka på är att verkligen ha en vass kniv när man skär upp skorporna annars finns det risk för att allt smulas sönder.
Recept: Kanelskorpor
Sammanfattning: Enkla och goda kanelskorpor
Ingredienser
- 4 ½ dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- ½ dl strösocker
- ½ tsk salt
- 75 g smör
- 1 ägg
- 1 dl mjölk
- 2 tsk kanel
- 1 msk socker
- 50 gram smör
Instruktioner
- Börja med att sätta ugnen på 225 grader.
- Blanda ihop mjöl, bakpulver, socker och salt i en bunke.
- Rör ner smöret.
- Vispa ihop ägget och mjölken i skål och arbeta sedan in i degen.
- Dela degen i 2 delar och kavla ut till två långsmala plattor, runt 30 cm långa.
- Bred på smör och strö över socker och kanel efter tycke och smak.
- Rulla ihop längderna, lägg på bakplåtspapper och tryck till de lätt.
- Grädda i 15 minuter på 225 grader i mitten av ugnen.
- Ta sedan ut kanelskorporna och låt svalna några minuter.
- Skär de sedan i sneda skivor och lägg med snittytan uppåt.
- Torka sedan skorporna på 150 grader i 30 minuter.
Färdigt på: 50 minuter
Antal portioner: 12
Lämna ett svar