Kanelbullar med mandelmassa
Kanelbullar med mandelmassa är en favorit och nu kommer då äntligen kanelbullsreceptet som jag lovat er. Denna gången valde jag att riva ner lite mandelmassa i fyllning och det blev väldigt gott och bullarna blev väldigt saftiga och mjuka.
Recept: Kanelbullar med mandelmassa
40 st kanelbullar
Ingredienser
Kanelbullsdeg
- 25g jäst för söta degar
- 2 ½ dl mellanmjölk
- 80g smör
- 0,75 dl strösocker
- 1 krm salt
- 1 tsk malen kardemumma
- ca 7,5 dl vetemjöl
Fyllning:
- 65g smör
- ½ dl strösocker
- 2 tsk kanel
- 100g mandelmassa
- ägg till pensling
- ca 40st bullformar
Instruktioner
- Smula jästen i en stor bunke. Smält smöret och häll i mjölken, låt det bli fingervarmt (37º).
- Rör ut jästen med lite av mjölkblandningen och slå sedan på resterande av blandningen.
- Ha sedan i strösocker, salt och kardemumma, rör om.
- Vänd sedan ner vetemjölet och rör tills degen blir smidig och släpper från kanterna.
- Låt jäsa till dubbel storlek, ca 30min.
- Kavla sedan ut degen i en rektangulär form. Bred ut smöret och strö över socker och kanel.
- Riv mandelmassan och strö över degen.
- Rulla ihop till en avlång rulle och skär i 1cm bitar.
- Lägg i bullformar och låt jäsa ytterligare 30min.
- Vispa upp ägget och pensla bullarna och strö över pärlsocker.
- Grädda i mitten av ugnen i 225º i ca 10min
Lämna ett svar