Kall filsås till fisk
Minns att man alltid fick kall filsås man alltid fick till panerad fisk i skolan? Jag har alltid tyckt att den såsen ska det vara till just panerad fisk, inget annat funkar. Inte hollandaise eller citronsås. Jag tänkte därför dela med mig av den till er, om ni också saknar skolans filsås ibland.
Recept: Kall filsås
Ingredienser
- 4 dl gräddfil eller turkisk yoghurt
- 3 msk majonnäs
- 3/4 dl bostongurka
- ½ tsk salt
- ½ tsk citronpeppar
- ev. lite färsk dill
Instruktioner
- Häll gräddfilen i en skål, om du använder turkisk yoghurt kan det vara all idé att låta den rinna av lite först.
- Blanda sedan i majonnäsen och bostongurkan. Rör om och smaka av med salt och citronpeppar. Låt stå kallt minst 30min innan servering.
- Passar till panerad fisk och kokt potatis.
Nu har jag uppdaterat bebislistan med din gissning :)
Fasiken va bra.. Har länge letat efter detta recept.. Vem älskar inte den goda filsåsen från skoltiden :D Tack så hemskt mycket!!
Kul att höra! :)
Grymt god sås!
Jag fileade och panerade abborre och gjorde denna sås till det….kanon!
Ungarna skall ha denna sås till all fisk nu :)
Tack!
Vad kul att höra! Är en favorit här hemma med :)
går det bra med creme fraiche
Hej!
Det går säkert, men godast blir det med gräddfil!
Vilks. Sorts mayonas?bild?