Jordgubbstarte med vaniljkräm
Imorgon är det midsommarafton och får många väntas det nog ett rätt intensivt firande, själva ska vi ta det rätt lugnt och äta god mat och bara ha det bra med vänner och familj. Eftersom jordgubbar är en symbol för svensk midsommar så tänkte vi tipsa om en liten efterrätt som vi testade för ett tag sen, nämligen jordgubbstarte med vaniljkräm.
Recept: Jordgubbstarte med vaniljkräm
Sammanfattning: Enkla små pajer som är perfekt till efterrätt
Ingredienser
- 75 g smör
- 2 dl vetemjöl
- 2 msk florsocker
- 1/2 ägg
- 10-15 st jordgubbar
- 2 äggulor
- 3 dl mjölk
- 3 msk socker
- 1 msk potatismjöl
- 1 vaniljstång
Vaniljkräm:
Instruktioner
- Mördeg
- Börja med att blanda ihop smör, vetemjöl och florsocker. Tillsätt sedan ägget och arbeta ihop till en deg. Går den inte ihop direkt, tillsätt lite vatten.
- Tryck ut degen i portionsformarna och grädda på 175 grader i cirka 10 minuter.
- Börja med att dela vaniljstången och skrapa ur kärnorna i en kastrull. Blanda ihop alla ingredienser och vispa ihop under uppvärmningen. Låt sjuda tills den tjocknar.
- Låt vaniljkrämen svalna och häll sedan i dina pajformer. Skiva några jordgubbar och lägg på toppen.
Vaniljkräm:
Färdigt på: 45 minuter
Antal portioner: 4
Lämna ett svar