Jordgubbspaj
Jordgubbspaj sitter inte fel på sommaren och nu när jordgubbarna börjar gå ner i pris brukar jag passa på att köpa flera liter. Det är helt perfekt att ha mjölk och jordgubbar till frukost, eller som mellanmål.
I dag slog jag på stort och gjorde en jordgubbspaj som egentligen kräver minimal insats, och som inte ska in i ugn och grejer. Det går inte att misslyckas med pajen helt enkelt!
Recept: Jordgubbspaj
1 paj / 6 personer
Ingredienser
- 20 st digestivekex
- 140g smält smör
- ca 3 dl vaniljkräm (marsánpulver går bra att använda)
- ½ liter jordgubbar
Instruktioner
- Smula digestivekexen i en plastpåse och använd en kavel tills det är finsmuligt.
- Blanda smulorna med smält smör och tryck ut i en pajform.
- Låt pajskalet stå kallt i minst 1h.
- Blanda ihop ingredienserna till vaniljkrämen och låt den stå kallt (3dl mjölk + 7,5 msk marsánpulver)
- Dela jordgubbarna i skivor och häll sedan över vaniljkrämen i pajskalet och täck med jordgubbar.
- Låt jordgubbspajen stå kallt en 30-45min innan servering.
Kanon matblogg! hit ska jag definitivt klicka mig in på flera gånger för att få lite inspiration till maträtter/efterrätter
Vad roligt att du tycker det! :)
OJOJOJ Farligt gott!!