Hemmagjord Rödvinsglögg

Hemmagjord rödvinsglögg
Hemmagjord rödvinsglögg, finns det något bättre sätt att komma i julstämning än att börja baka och koka ihop juliga recept? För mig är det nästan det bästa med julen, att få känna alla dessa härliga dofter och smaker.

En av favoriterna är så klart att koka ihop egen glögg, det här året blev den första glöggen en snabb rödvinsglögg som faktiskt alltid går hem. Det är en klassiker med en liten touch av apelsin, blev suveränt gott och man kan ju inte göra annat än att tända ett ljus, hugga in i en lussekatt och ta sig en sipp rödvinsglögg. Det är verkligen jul för mig!

Vilket rödvin ska man välja till glögg?

Jag stod ofta och var väldigt förvirrad när jag skulle välja rödvin till glöggen. Vilket rödvin ska man då välja till glöggen? Jag skulle nog säga att jag faktiskt fått bättre resultat med lite billigare viner som inte är lika komplexa, jag brukar också välja ett rödvin som är lite sötare eftersom vi inte vill ha en sträv glögg. Så välj lite fruktiga viner som inte är så sträva så ska det gå bra. Det behövs inga komplexa viner för att koka ihop glögg.

Recept: Hemmagjord rödvinsglögg

Sammanfattning: En julig och snabb hemmagjord rödvinsglögg som verkligen seglade upp som en favorit. Enkel att koka ihop och väldigt gott!

Ingredienser

  • 1 liter rött vin
  • 3 st kanelstänger
  • 1 tsk hela kardemummakärnor
  • 
12 st hela nejlikor
  • 3 st stjärnanis
  • 1 dl strösocker
  • Juice och skal från 1/2 apelsin

Instruktioner

  1. Börja med att hälla rödvinet i en kastrull. Häll ner alla kryddor, apelsinskal samt juice och strösockret.
  2. Koka upp under omrörning och se till att rödvinsglöggen inte kokar utan bara sjuder.
  3. Låt glöggen sjuda i cirka 15-20 minuter.
  4. Häll glöggen i en flaska och låt stå 1 dygn, om du har bråttom så är det okej med ett par timmar.
  5. Sila glöggen och värm sedan upp till servering med lite russin och mandlar.

Färdigt på: 20 minuter

Antal portioner: 2

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg


71 betyg

Dryck Julmat Recept