Havrekakor
Vi bakade havrekakor idag men vi gjorde kakorna lite mer juliga genom att ha i lite kanel i degen och dom är lite mjukare och saftigare än vad traditionella havrekakor brukar vara. De blev riktigt goda och det kommer säkerligen vara tomt i kakburken inom några dagar.
Recept: Havrekakor
Ingredienser
- 200 gram smör
- 3 dl socker
- 2 ägg
- 1 tsk vaniljsocker
- 5 dl mjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- 1-2 tsk kanel
- 6 dl havregryn
Instruktioner
- Ta fram en bunke och blanda ihop smöret och sockret. När det är blandat rör du ner äggen och vaniljsockret och blandar ihop smeten.
- I en lite mindre bunke blandar du ihop mjöl, bakpulver, salt och kanel och rör ner i smörblandningen. Ha till sist i havregrynen och blanda om så att det blir en deg.
- Jag valde att sätta degen i kylen i en halvtimme så att den blev lite fastare och enklare och hantera med det är inget måste.
- Gör små bollar av degen, ungefär i storlek med en 5-krona och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt det vara ett par centimeters mellanrum mellan kulorna. Tryck ut kulorna med en gaffel.
- Grädda i ugnen på 180 grader i cirka 10 minuter.
Det där lät smarrigt. Måste nog prova någon dag.