Hasselbackspotatis med parmesantopping
Hasselbackspotatis klassiker som gör sig enastående med bearnaisesås. Potatisen sköter sig själv i ugnen och är därför en väldigt smidig rätt att göra, om man blir många till bords.
Recept: Hasselbackspotatis
4 portioner hasselbackspotatis
Ingredienser
- 12 medelstora potatisar (Vi äter max 3 potatisar var i vår familj)
- Smör
- Ströbröd
- Riven parmesan
- Salt & svartpeppar
Instruktioner
- Värm ugnen till 225º. Skär skåror i potatisen men skär inte för djupt, potatisen ska hålla ihop. Ett tips är att lägga potatisen framför skärbrädan och ta hjälp av den som ett stopp när du skär. Ett annat alternativ är att lägga potatisen i en träslev och skära. Lägg potatisen i en ugnsform och pensla på rikligt med smör.
- Baka dem i ca 20min och pensla sedan dem igen och toppa med salt, svartpeppar, ströbröd och riven parmesan.
- In i ugnen i 15min igen och sen är de färdiga att servera.
- Vi åt det tillsammans med en bit oxfilé, sallad och färdigköpt rödvinsås samt bearnaisesås.
Lämna ett svar