Hängmörad ryggbiff med honungs-glaze
Hängmörad ryggbiff med en honungs-glaze blev gårdagens middag och tallrikarna slickades i princip rena! Fantastiskt god glaze som höjde smaken på köttet och tillsammans med klyftpotatis, bea och halloumi blev det toppbetyg.
Recept: Ryggbiff med honungs-glaze
2 portioner
2 skivor hängmörad ryggbiff
Ingredienser
Honungs-glaze:
- ½ dl honung
- 3 msk olja
- 2 tsk paprikapulver
- ½ tsk caynnepeppar
- ½ tsk ingefära
- ½ tsk soya
- 2 msk chilisås
- salt & svartpeppar
Klyftpotatis:
- ca 5-7 medelstora potatisar
- 4 msk olivolja
- 1 tsk flingsalt
Instruktioner
- Blanda alla ingredienser till glazen och låt vila en stund.
- Pensla på köttet innan, under och efter grillningen. Tänk på att köttet inte behöver grillas/stekas i mer än 4-6min annars kan köttet bli alldeles för segt, så håll noga koll!
- Klyftpotatisen gör du genom att dela potatisen i klyftor, ringla över olivolja och flingsalt.
- Låt de vara i ugnen i ca 20min i 225º
I dag serverades köttet tillsammans med grillad halloumi, stekta champinjoner, bearnaisesås, kryddig ketchup samt en enkel sallad på babyspenat, gurka och tomat.
Lämna ett svar