Hamburgerbröd

Hamburgerbröd är en viktig grund i en god hamburgare och det finns nästan lika många recept på hamburgerbröd som det finns bagare. Men det här receptet på hamburgerbröd är det vi brukar använda oss av och det ger bra och saftiga bröd. Vi brukar variera mellan att ha bröd med dinkelmjöl i och vetemjöl. Dinkelmjöl ger mer smak men det är ju en smaksak. Frisco-bröden som många köper är absolut goda men det är något extra med att göra egna och de blir inte alls lika söta som de färdigköpta hamburgerbröden heller. Har ni något tips till den perfekta hamburgaren?

Hamburgerbröd

Recept: Hamburgerbröd

Ingredienser

  • 2 dl vatten
  • 1 dl mjölk
  • 12,5 gram jäst eller 1 tsk torrjäst
  • 1 msk salt
  • 1 ägg
  • 50 g smör
  • 8-9 dl vetemjöl eller dinkelmjöl

Instruktioner

  1. Börja med att smälta smöret, när det smält kan du röra ner vattnet och mjölken och värm tills det är fingervarmt. Under tiden kan du vispa upp ett ägg.
  2. Lös sedan upp jästen i degvätskan. Blanda ner mjöl och salt i en bunke. Tillsätt jästvätskan och ägget och kör i köksassistent i 10 minuter med degkrokar.
  3. Låt jäsa i 1-2 timmar tills degen är dubbelt så stor.
  4. Dela sedan degen i 8 bitar och platta ut 8 bullar på en plåt. Låt jäsa 1 timme med en handuk över sig.
  5. Grädda i 200 grader i 10-15 minuter. Pensla med vatten innan du sätter in i ugnen och strö över lite sesamfrön om det önskas.

(Inga röster)

Bröd Recept