Hamburgare med surdegsbröd
I slutet av förra veckan så bakade jag ett ljust surdegsbröd som blev riktigt gott, eftersom det var fredag och fotboll så lagade jag ihop två rejäla hamburgare med surdegsbröd. Jag toppade hamburgaren med lite tabasco i botten, salladsblad, gurka, lök, tomat, cornichons och en god skiva cheddarost. Jag tyckte det blev betydligt godare med tjock skiva surdegsbröd än vanligt bröd, framhävde smakerna på ett perfekt sätt!
Recept: Hamburgare med surdegsbröd
Sammanfattning: En rejäl burgare med surdegsbröd
Ingredienser
- 4 tjocka skivor surdegsbröd
- 500 gram högrevsfärs
- 1 äggula
- 1 msk dijonsenap
- salt och peppar
- 4 skivor cheddar
- salladsblad
- gurka
- cornichons
- tomat
- lök
Instruktioner
- Blanda färsen med äggulan, senapen och krydda med salt och svartpeppar. Dela upp köttfärsen till 4 hamburgare och forma till.
- Stek hamburgarna ett par minuter på varje sida beroende på tjocklek.
- Lägg på cheddarosten i slutet så den hinner smälta.
- Styla hamburgaren efter smak och tycke!
- Jag körde lite tabasco i botten, salladsblad, gurka, tomat, gul lök och toppade med cornichons.
- Riktigt gott!
Färdigt på: 30 minuter
Antal portioner: 4
Lämna ett svar