Hallonmuffins
Hallonmuffins är perfekta att göra nu när man kan köpa färska svenska hallon i butikerna för en billigare summa eller ännu bättre, nu när man kan plocka dem själv ute i naturen! Självklart kan man göra dessa muffins på frysta bär också om man inte har tillgång till färska.
Recept: Hallonmuffins
Ingredienser
- 100g smör
- 2 dl mjölk
- 2 ägg
- 1 dl strösocker
- 1.5 tsk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
- 4 dl vetemjöl
- ½ krm salt
- 200g färska eller frysta hallon
Instruktioner
- Smält smöret på medelvärme.
- Vispa ägg och socker poröst.
- Ha i saltet och vaniljsockret i äggsmeten.
- Vispa ner smöret och mjölken.
- Blanda vetemjölet och bakpulvret i en skål och vänd ner i smeten.
- Häll upp i muffinsformar men bara till 2/3 av formen.
- Tryck ner några hallon i formarna och grädda i 200º i mitten av ugnen i ca 15min.
Hur många ska de bli ?
Hej!
Det beror lite på hur stora muffinsformar du använder men jag skulle gissa på runt 12 st normalstora.