Hallonmuffins

Hallonmuffins är perfekta att göra nu när man kan köpa färska svenska hallon i butikerna för en billigare summa eller ännu bättre, nu när man kan plocka dem själv ute i naturen! Självklart kan man göra dessa muffins på frysta bär också om man inte har tillgång till färska.

Hallonmuffins

Recept: Hallonmuffins

Ingredienser

  • 100g smör
  • 2 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1.5 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 dl vetemjöl
  • ½ krm salt
  • 200g färska eller frysta hallon

Instruktioner

  1. Smält smöret på medelvärme.
  2. Vispa ägg och socker poröst.
  3. Ha i saltet och vaniljsockret i äggsmeten.
  4. Vispa ner smöret och mjölken.
  5. Blanda vetemjölet och bakpulvret i en skål och vänd ner i smeten.
  6. Häll upp i muffinsformar men bara till 2/3 av formen.
  7. Tryck ner några hallon i formarna och grädda i 200º i mitten av ugnen i ca 15min.

48 betyg

Efterrätter Kakor Recept