Grillspett med fläskfilé

Idag fick det bli ett grillspett med fläskfilé då vi hade några vänner över på middag. Och det passar så bra då, för man kan själv kombinera sitt grillspett precis som man vill ha det. När man väl har kommit igång med grillandet så kan man verkligen inte sluta!

 

Grillspett

Recept: Grillspett med fläskfilé

4 grillspett

Ingredienser

      • 500g fläskfilé
      • 1 röd paprika i stora bitar
      • 1 orange paprika i stora bitar
      • 200g hela champinjoner
      • 1 gul lök i grova bitar
      • 1 majskolv i 4 bitar
      • färsk grön sparris

Grillolja:

      • 1 dl olja
      • 3 msk soya
      • 2 msk grillkrydda
      • ½ tsk chiliflakes
      • salt & svartpeppar
      • ev. rökarom

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienser till grilloljan. Låt stå kallt.
  2. Putsa och dela fläskfilén i 2cm tjocka skivor. Trä spetten med kött och grönsaker och pensla på grilloljan.
  3. Grilla sedan i ca 12-15min tills köttet är genomstekt och fått fin yta.

På mitt spett hade jag fläskfilé, röd paprika, orange paprika, lök och champinjoner. Medan sambon t.ex valde att ha fläskfilé, röd paprika, majskolv, champinjoner och grön sparris.  Man kan kombinera det precis som man behagar, vilket är perfekt för de som är lite kräsna, allergiska eller är vegetarianer.

Vi serverade det tillsammans med hemmagjorda pommes frites, sallad, Lohmanders bearnaise och Santa Maria’s American BBQ sauce hickory.

(För LCHF uteslut majskolv på grillspettet)


(Inga röster)