Grillad aubergine med granatäpple och getost
Passade på att göra grillade auberginer med granatäpple och getost i helgen. Blev riktigt gott och det ser också otroligt vackert ut! Jag la även på lite valnötter och salladsblad samt salt och peppar. Går utmärkt att baka i ugnen men om man vill ha den grillade smaken så rekommenderar jag att använda en grill om säsongen tillåter.
Recept: Grillad aubergine med granatäpple och getost
Sammanfattning: En av mina favoriter när det kommer till vegetariska rätter, grillad aubergine med granatäpple och getost. Toppad med valnötter och salladsblad.
Ingredienser
- 1 stor aubergine
- Färsk getost
- Granatäpple
- Valnötter
- Salladsblad av valfri sort
- Salt & peppar
- Olivolja
Instruktioner
- Börja med att dela din aubergine på mitten och värm upp ugnen till 200 grader.
- Pensla aubergine med olivolja, salt och peppar.
- Lägg på en plåt och baka i mitten av ugnen i runt 30 minuter beroende på storlek av aubergine. Det går även bra att grilla om säsong tillåter.
- Förbered granatäpple genom att dela det och ta ut kärnorna. Hacka valnötter och dela getosten i mindre bitar.
- Skölj av salladen.
- När auberginen är klar kan du ta ut ur ugnen och dekorera med valnötter, granatäpple, salladsblad. toppa med salt och peppar.
- Servera och njut av en härlig mix av smaker!
Färdigt på: 40 minuter
Antal portioner: 2
Mitt betyg
Lämna ett svar