Granola

Vi äter ofta yoghurt på morgonen tillsammans med olika müsli-sorter men på senare tid har vi faktiskt börjat att göra vår egen granola. Granola är som müsli fast den är mycket krispigare än vanlig traditionell müsli, då den har fått rostas i ugnen. Fördelen med att göra egen är att man får bättre koll på vad man faktiskt stoppar i sig. Den innehåller mindre socker än många andra färdiga müsli som finns att köpa i butik och man kan kombinera nötter, frukter, frön och bär i det oändliga och skapa en kombination som passar ens egen smak.

Granola

Recept: Granola

Sammanfattning: Egen rostad granola med nötter, russin och frön

Ingredienser

  • 4 dl havregryn
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 dl grovhackad sötmandel
  • 0,5 dl honung
  • 0,5 dl rapsolja
  • 0,5 dl russin
  • 0,5 dl pumpakärnor
  • 0,5 dl solrosfrön
  • 0,5 dl krossade linfrön
  • ev. 1 msk malen kanel

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175grader.
  2. Blanda havregrynen med grovhackade mandlar, koksflingor, hononung, olja och ev. kanel.
  3. Lägg ut havreblandningen i ett tunt lager på ett bakplåtspapper.
  4. Rosta det i mitten av ugnen på 175grader i ca. 15-20min.
  5. Rör om en gång under tiden och håll noga koll så att det inte bränner!
  6. När havregrynsblandningen har svalnat blandar du ner russin, pumpakärnor, solrosfrön och krossade linfrön.
  7. Häll upp i en tättförslutenburk med lock och ät tillsammans med fil, yoghurt eller mjölk.

Färdigt på: 20 minuter


2 betyg