Kladdiga chokladmuffins med rostade hasselnötter
Kladdiga chokladmuffins med rostade hasselnötter är en favorit och idag var underbart väder det är i dag. Solen den lyser in genom köksfönstret hemma hos oss, där jag spenderat en hel del tid. Så passade på att baka chokladmuffins som är sådär härligt kladdiga i mitten. I dem hade jag rostade hasselnötter och mörk hackad choklad. Visst låter det gott?
Recept: Kladdiga chokladmuffins
20 st chokladmuffins
Ingredienser
- 150g smör
- 25g matolja
- 3/4 dl ljus sirap
- 100g hasselnötskärnor
- 1 ½ dl strösocker
- 1 ½ dl brun farin strö
- 1 tsk bakpulver
- 1tsk vaniljsocker
- ½ krm salt
- 100g mörk choklad (70%)
- 2 dl kakao
- 1 ½ dl vetemjöl
- 3 ägg
Instruktioner
- Lägg hasselnötterna på en plåt med bakplåtspapper och
- rosta i 200º i ca 10min, och ta sen bort skalet.
- Smält smör och olja i en kastrull, ha i strösocker och brun farin. Vispa poröst och ha i sirapen. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt i en skål och häll ner i smeten.
- Vispa i äggen, ett i taget.
- Hacka chokladen grovt och dela hasselnötterna på mitten.
- Vänd ner det i smeten och häll i muffinsformar. Grädda i mitten av ugnen i 150º i ca 25-30min, tills de klara men kladdiga i mitten
- Kontrollera med en provsticka tills du nått rätt konsistens.
Servera med gammeldagsvanilj glass och varm hallonsås. Eller ät dem bara rätt upp och ner, det är gott det med!
.
Lämna ett svar