Gaeng Ped
Gaeng Ped är en av mina favoriträtter ifrån det thailändska köket och när jag såg hur enkelt det var att tillaga det var jag bara tvungen att testa. Det krävs relativt få ingredienser men det är ingredienser som kanske inte alla har i skafferiet. Red currypaste och fisksås finns i de flesta livsmedelsbutiker, men limebladen kan vara lite svårare att få tag på. Kolla gärna i asiatiska livsmedelsbutiker eller i välsorterade större livsmedelsbutiker.
Recept: Gaeng Ped
2 portioner
Ingredienser
- 1 kycklingfilé
- 1- 1 ½ msk red currypaste
- 1 burk (400ml) kokosmjölk
- 1 msk fisksås (fish sauce)
- ½ tsk socker
- ½ dl bambuskott
- 3 msk skivade vattenkastanjer
- ½ morot
- ½ röd paprika
- ½ grön paprika
- 2st limeblad
Instruktioner
- Koka upp kokosmjölk tillsammans med currypasten i en gryta. Tillsätt fisksåsen och sockret.
- Dela kycklingfilén i mindre bitar och lägg i grytan. Låt puttra i ca 15min tills kycklingen är klar.
- Ha sedan i bambuskott, vattenkastanjer, morot och röd -och grön paprika samt limebladen. Låt småputtra ytterligare 5min.
- Servera med nykokt ris.
Är det som red curry gryta ?
Hej Sofia,
Japp, det finns väl lite olika namn på grytan men tror att det är samma som du menar :)