Fylld fläskfilé med soltorkade tomater och röd pestosås
På fredagar har vi en liten tradition, där vi varannan fredag lagar mat till den andra personen. Kraven är att den andra personen inte ska behöva vara med och laga maten, utan få lite ensamtid. Få njuta av att det är helg efter en lång arbetsvecka. Vi har även bestämt att man ska försöka laga något nytt, som man inte har lagat tidigare. Den andra personen ska inte heller få veta vad det är förrän tallriken placeras på bordet. En liten överraskning så att säga! Detta var vad jag lagade en fredag, nämligen fylld fläskfilé med soltorkade tomater, mozzarella och parmaskinka. Till det gjorde jag en sås på röd pesto och svarta oliver.
Recept: Fylld fläskfilé med soltorkade tomater och mozzarella
Sammanfattning: En supergod fläskfilérätt som går snabbt att göra!
Ingredienser
- 300g fläskfilé alt. fläskytterfilé
- 125g mozzarella
- 5st soltorkade tomater i olja
- 100g parmaskinka
- Salt och svartpeppar
- 1 tsk olivolja
- steksnöre/tandpetare
- Röd pestosås:
- 3 dl matlagningsgrädde
- 1 tsk smör
- 1 msk röd pesto
- 2 st urkärnade svarta oliver
- 1 tsk kalvfond
- 1 liten finhackad vitlöksklyfta
- 1 liten schalottenlök
- Salt och svartpeppar
Instruktioner
- Putsa och gör ett snitt i fläskfilén.
- Skiva mozzarellan i mindre bitar och hacka de soltorkade tomaterna.
- Lägg mozzarellan och de soltorkade tomaterna i skåran i fläskfilén. Salta och peppra.
- Bind ihop filén med ett steksnöre eller med tandpetare.
- Vira skinkan runt filén och hetta upp en stekpanna med olivolja.
- Bryn filén som hastigast.
- Lägg filén i en ugnsform och ställ in i ugnen på 225º i ca 20-30min. Tills innertemperaturen på filén är 68-70º.
- Röd pestosås:
- Finhacka vitlöken, löken och oliverna. Bryn i smör.
- Slå på grädden, kalvfonden och den röda peston.
- Vispa och låt koka upp.
- Smaka av med salt och peppar och låt småkoka i ca 3-5min.
- Red ev. såsen.
- Servera tillsammans med klyftpotatis eller tagliatelle och en enkel sallad.
Cooking time:
Lämna ett svar