Fläskkotletter i en krämig sås och ugnsrostad potatis
A casual weekday dinner, what to eat? I decided to use the pork chops that I bought my mistake and did a meal with pork chops cooked in a creamy sauce served with some delicious asparagus and oven baked rosemary potatoes. Delicious even if it’s a simple meal!
Recept: Fläskkotletter i en krämig sås och ugnsbakad potatis
Sammanfattning: En utsökt middag med fläskkotletter kokad i en krämig sås och ugnsbakad potatis med en hint av rosmarin serverat med färsk sparris.
Ingredienser
- 500 gram potatis
- 4 msk Olivolja
- Färsk rosmarin
- Peppar & salt
- 4 fläskkotletter
- 25 g smör
- En knippe Färsk sparris
- 2 dl grädde
- 1 dl grönsaksbuljong
- 1/4 gul lök
- 3 msk rödvin
Instruktioner
- Värm ugnen till 225 grader.
- Dela varje potatis i fyra delar och lägg i en skål med olivolja, salt och peppar och färsk rosmarin.
- Lägg potatisen i en ugnsform och tillaga under cirka 40-45 minuter. Vänd potatisen två gånger.
- Salta och peppra fläskkotletterna. Hetta upp en stekpanna med smör och ha i lite rosmarin. Stek kotletterna cirka 5-6 minuter på varje sida.
- Hacka löken fint och stek i en kastrull med lite olivolja. Ha i rödvinet och låt det puttra bort. Ha i både grädde och buljong och låt koka i cirka 5 minuter. Häll ner såsen med fläskkotletterna och låt puttra cirka 5 minuter.
- Stek sparrisen cirka 3-4 minuter på varje sida eller tills den blivit mjuk och servera.
Färdigt på: 50 minuter
Portioner: 4
Dela receptet "Fläskkotletter i en krämig sås och ugnsrostad potatis"
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Levereras varje vecka fyllt med goda recept och tips!
Lämna ett svar