Fläskfilé i sötsursås

Fläskfilé i sötsursås är en riktig asiatisk klassiker som både stora och små brukar tycka om. Det är superenkelt att göra själv och smakar precis som på de asiatiska restaurangerna. Man kan också byta ut fläskfilén mot kyckling om man så vill.

fläskfilé-med-sötsursås

Recept: Fläskfilé i sötsursås

2 portioner

Ingredienser

  • 300g fläskfilé
  • 2 msk jordnötsolja
  • ½ röd paprika
  • ½ gul lök
  • 225g ananas i skivor + spad
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 cm färsk ingefära
  • 1 röd chilifrukt alt. 1 krm cayennepeppar
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk soya
  • 1 msk maizenamjöl
  • ev. ca 1 dl kallt vatten
  • Salt och svartpeppar

Instruktioner

  1. Dela fläskfilén i små bitar.
  2. Hetta upp en stekpanna och tillsätt jordnötsoljan.
  3. När pannan är riktigt hett lägger du i fläskfilébitarna.
  4. Stek tills de får fin färg.
  5. Hacka paparikan och löken grovt och finhacka vitlöken och chilifrukten samt riv ingefäran.
  6. Tillsätt grönsakerna i pannan och stek i ytterligare 1min.
  7. Strö över maizenamjölet och tillsätt soya, balsamvinäger, ananasbitar + spadet. Vill du ha mer sås tillsätter du ca 1dl kallt vatten.
  8. Låt småkoka i ca 5min och smaka av med salt och peppar.
  9. Servera med basmatiris.

4 betyg