Fish and chips med ärtpuré
Fish and chips är typisk engelsk snabbmat som förr serverades i tidningspapper från gatustånden. Godast blir det om man får tag i färsk torskfilé men det går lika bra med fryst. Här har vi serverat den tillsammans med en ärtpuré istället för vinäger eller remoulad som man annars brukar ha till.
Recept: Fish and chips med ärtpuré
2 portioner
Ingredienser
- 2 st torskfiléer
- 1 dl ströbröd
- ca ½ dl vetemjöl
- 1 ägg
- Salt
- ½ tsk citronpeppar
- ev. 2 msk smör
- 2 st bakpotatis
- 1 ½ dl findus frysta gröna ärtor
- ½ liten citron
Instruktioner
- Panera torskfiléerna först i vetemjölet och doppa sedan dem i ägget och sist ströbrödet som du blandat citronpeppar i. Fritera dem i 3min på 180º eller stek i stekpanna med smör i ca 10min.
- Skala bakpotatisarna och dela dem i stora och breda stavar. Skölj dem i vatten i ett durkslag och torka dem sedan med en kökshandduk.
- Fritera dem först på 180º i ca 5min och höj sedan värmen till 200º och fritera dem gyllenbruna alt. sätt in dem i ugnen på 225º i ca 20min.
- Koka ärtorna enligt anvisning och slå av vattnet. Mosa dem med en stavmixer och tillsätt saften från ½ liten citron och ½ krm cayennepeppar.
- Servera tillsammans med en citronskiva.
Lämna ett svar