Fikonpaj

Fikonpaj

Fikonpaj är riktigt mumsig paj med färska fikon i en fyllning med mascarponekräm. September är här, hösten börjar smyga sig på och likaså säsongen för underbara färska fikon, en av mina favoriter! Jag passade på att göra en riktigt god fikonpaj medan säsongen varar, det är en enkel paj som har en mascarponekräm som fyllning, riktigt gott!

Recept: Fikonpaj – paj med färska fikon

Sammanfattning: Fikonsäsongen är här och den här pajen med färska fikon är ett utmärkt sätt att använda dina fikon. En riktigt smarrig och enkel fikonpaj som passar perfekt som efterrätt.

Ingredienser

Fikonpaj

  • 6 färska fikon
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 125 gram smör
  • 1 ägg
  • Fyllning:
  • 250 gram mascarpone
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl florsocker

Instruktioner

  1. Mixa ihop vetemjöl, socker, smör och ägget till en smidig pajdeg. Tryck ut in pajdeg i en pajform som är cirka 20-22 cm i diameter. Tryck upp degen på kanterna så att fyllningen får plats. Ställ i kylen i cirka 30 minuter.
  2. Under tiden kan du lägga mascarpone, florsocker och ägg i en skål och vispa ihop till en fin smet. Häll sedan ut smeten i din pajform. Skiva dina färska fikon och lägg ovanpå, hur vackra är inte färska fikon!
  3. Grädda fikonpajen i mitten av ugnen på 200 grader i 30 minuter.
  4. Låt svalna och sikta sedan över lite florsocker och servera!

Färdigt på: 35 minuter

Antal portioner: 8

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg

Paj med fikon

8 betyg