Enkelt lantbröd
Idag gjorde vi ett enkelt lantbröd som inte kräver många minuters uppmärksamhet utan som sköter sig själv. Blev jättegott och går utmärkt att frysa om man vill spara det till senare. Blir ett stort bröd eller två mindre.
Recept: Lantbröd
Ingredienser
- 13 dl vetemjöl
- 1 påse torrjäst
- 2 tsk salt
- 6 dl ljummet vatten
- 2 msk olivolja
Instruktioner
- Ta fram en stor bunke och blanda ner alla torra ingredienser och rör om.
- Rör ner oljan och det ljumna vattnet som ska vara lite varmare än fingervarmt. Bearbeta degen i cirka 10 minuter så att den blir smidig.
- Lägg en bakduk över degen och låt jäsa i cirka en timme. Efter en timme ta upp degen och bearbeta den igen, låt jäsa en timme till.
- Lägg upp degen på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen på 275 grader i ungefär 10 minuter, strö lite flingsalt på brödet och sänk sedan värmen till 100 grader och grädda i cirka en timme.
Vad gott med hembakat bröd =) Nu kan du tävla om en matkasse från mathem.se på min matblogg så kika gärna in där och tävla om årets julklapp =)
Ja, det är lite lyx med hembakat bröd! :)
Detta verkar vara simpelt nog för mig :D (fattig student med nästan inget bak intresse).
mjöl, olja, jäst, vatten och salt. Tror till och med allt finns hemma. Så mycket billigare att baka eget, och ofta väldigt gott. :) Jag får kolla upp hur mycket det där blir i vanlig jäst dock.
Tusen tack för receptet!!
Blir det stor skillnad om man tar vanlig rapsolja istället? eh jag provar med de saker jag har! xD
Hejsan!
Visst blir det billigare, eftersom man oftast redan har alla ingredienser hemma redan!
Jag tror nog det blir en viss skillnad om man använder rapsolja. Testa och se! :)