Enkelt bananbröd

Enkelt bananbröd

Enkelt bananbröd som blir saftigt och riktigt gott. Ett nyttigt frukostbröd som också passar alldeles utmärkt som eftermiddagsmål eller efter träning! Fungerar utmärkt att äta som det är men fungerar fint med pålägg också,  t.ex. mandelsmör och lite färsk banan.

Recept på Enkelt bananbröd

Sammanfattning: Ett enkelt, saftigt och nyttigt bananbröd som passar perfekt till frukost eller som eftermiddagsmål. Enkelt att baka och otroligt gott!

Vad behöver man för bananbröd?

    • 2 dl havregryn
    • 4 dl vetemjöl
    • 2 tsk bikarbonat
    • 1 tsk salt
    • 2 mogna bananer
    • 2 msk mörk sirap
    • 2 1/2 dl grekisk yoghurt

 

Hur gör man bananbröd?

    1. Börja med att värma upp ugnen till 200°C.
    2. Blanda sedan ihop alla torra ingredienser i en stor skål.
    3. Skala bananerna, övermogna bananer är nästan det bästa och mosa sen med en gaffel eller liknande.
    4. Rör ner bananerna, sirapen och grekisk yoghurt med de torra ingredienserna.
    5. Häll smeten i en brödform som du smörar innan.
    6. Grädda i ugnen i runt 45 minuter, låt svalna och servera!

 

Färdigt på: 60 minuter

Antal portioner: 1

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg


88 betyg

Bröd Recept Vegetarisk mat