Egen kebabsallad – LCHF vänlig
Jag har ju tidigare nämnt hur man gör sin egen kebab (här hittar ni det receptet), som blir precis som sådan man köper på pizzerian! Vi brukar alltid göra dubbla portioner så vi kan ha en ”rulle” i frysen. På så sätt slipper man stå och göra kebab varenda gång, och man kan då istället bara ta upp, strimla och hetta upp köttet i en stekpanna. Sist vi gjorde kebab så sparade vi en ”rulle” till att göra en enkel kebabsallad på. För alla som följer LCHF är det bara att välja bort majsen i salladen.
Recept: Hemlagad kebabsallad
2 portioner
Ingredienser
- ca 250g kebabkött
- Sallad ex. isberg, ruccola, baby spenat
- 1 burk majskorn
- 1/3 gurka
- 1/3 röd paprika
- 1 tomat
- 4st färska champinjoner
- ½ gul lök
Instruktioner
- Hetta upp kebabkött i en stekpanna på svag värme, och låt det svalna något.
- Hacka och skiva sallad, gurka, paprika, tomat, lök och champinjoner.
- Lägg på tallrikar tillsammans med majs och häll över kebabkött.
- Ringla över hemlagad kebabsås och ät!
- Servera ev. med en bit baguette eller pitabröd vid sidan om.
Lämna ett svar