Duchessepotatis med grönpepparsås och entrecôte
Duschessepotatis är en lite roligare och lyxigare variant på potatismos kan man säga, man gör en mos med lite äggula som man spritsar ut på en plåt och gratinerar så att den får lite färg och stelnar. Det blir lite mer festligt tycker vi och perfekt att bjuda på gäster. Vi serverade det till entrecôte och grönpepparsås men det kan man variera efter smak.
Recept: Duchessepotatis med grönpepparsås och entrecôte
Sammanfattning: En perfekt middag att bjuda gästerna på
Ingredienser
- Duchessepotatis:
- 7-8 potatisar
- 1 äggula
- 2 msk vispgrädde (beror lite på potatissorten)
- salt och peppar
- Grönpepparsås:
- 2 st schalottenlökar
- 50 g smör
- 1 msk frystorkad grönpeppar
- 2-3 msk kalvfond
- 3 dl vispgrädde
- salt och peppar
Instruktioner
- Duschessepotatis:
- Börja med att skala potatisen och koka den tills den är mjuk. Häll av vattnet och pressa den i en skål.
- Tillsätt grädde, smör, äggula och salt och peppar och rör ihop till ett mos.
- Moset ska vara lagom tjockt för att du ska kunna spritsa ut det och utan att det rinner ut på plåten.
- Spritsa ut potatismoset på en plåt med bakplåtspapper.
- Gratinera högt upp i ugnen på 250 grader ca 10-15 minuter tills den fått färg och stelnat lite.
- Grönpepparsås:
- Börja med att finhacka löken.
- Smält sedan smöret och fräs löken i någon minut. Krossa grönpepparn och tillsätt den och låt allt fräsa lite till. Tillsätt grädden och fonden och låt koka några minuter till.
- Smaka av med svartpeppar och salt.
- Entrecôte:
- Salta och peppra köttet. Stek sedan cirka 2-3 minuter per sida.
Färdigt på: 45 minuter
Antal portioner: 2
Lämna ett svar