Currydoftande kycklingsoppa
Currydoftande kycklingsoppa är det första receptet vi testar ur Monikas matkasse. Eftersom vi fick matkassen på en torsdag så börjar vi med soppa på den traditionella soppdagen. Soppan var riktigt god, mättande och krävde inte alls mycket jobb. Vi modifierade receptet lite och hade mer curry i och lite Crème fraiche i soppan för att göra den lite tjockare och matigare.
Recept: Kycklingsoppa
2 portioner
Ingredienser
- 200 gram kycklinglårfiléer
- 1 morot
- 1/4 purjolök
- Smör till stekning
- 1 vitlöksklyfta
- 6 dl vatten
- 2 msk kycklingfond
- 1-2 msk tomatpuré
- 1 dl risoni
- 2 msk Curry
- 2 msk crème fraiche
- Salt och svartpeppar
- Matlagningsyoghurt
- Persilja
Instruktioner
- Skiva morötterna i tunna stavar, i ungefär 3 cm långa strimlor och gör detsamma med purjolöken.
- Fräs morötter och purjolök, tillsätt pressad vitlök och rör om blandningen.
- Häll på vatten, fond, créme fraiche och tomatpuré. Koka upp och tillsätt risonin och låt koka i 10 minuter.
- Dela kycklingfiléerna mitt itu i rejäla bitar och stek i en varm panna och krydda med 1 msk curry, peppar och salt.
- Häll ner kycklingbitarna i soppan och krydda soppan med lite extra curry.
- Garnera med persilja och en klick yoghurt.
Ursprungligt recept från Monikas matkasse.
(uteslut risonin för LCHF)
lät smaskens! kan man byta ut risonin mot jasminris? :)
Hej!
Det fungerar nog det med, men det hade nog varit bättre med ett ris som inte klibbar ihop så mycket. Risoni är mer som pasta så det klibbar inte ihop sig på samma sätt :)