Currydoftande kycklingsoppa

Currydoftande kycklingsoppa är det första receptet vi testar ur Monikas matkasse. Eftersom vi fick matkassen på en torsdag så börjar vi med soppa på den traditionella soppdagen. Soppan var riktigt god, mättande och krävde inte alls mycket jobb. Vi modifierade receptet lite och hade mer curry i och lite Crème fraiche i soppan för att göra den lite tjockare och matigare.

Recept: Kycklingsoppa

2 portioner

Ingredienser

  • 200 gram kycklinglårfiléer
  • 1 morot
  • 1/4 purjolök
  • Smör till stekning
  • 1 vitlöksklyfta
  • 6 dl vatten
  • 2 msk kycklingfond
  • 1-2 msk tomatpuré
  • 1 dl risoni
  • 2 msk Curry
  • 2 msk crème fraiche
  • Salt och svartpeppar
  • Matlagningsyoghurt
  • Persilja

Instruktioner

  1. Skiva morötterna i tunna stavar, i ungefär 3 cm långa strimlor och gör detsamma med purjolöken.
  2. Fräs morötter och purjolök, tillsätt pressad vitlök och rör om blandningen.
  3. Häll på vatten, fond, créme fraiche och tomatpuré. Koka upp och tillsätt risonin och låt koka i 10 minuter.
  4. Dela kycklingfiléerna mitt itu i rejäla bitar och stek i en varm panna och krydda med 1 msk curry, peppar och salt.
  5. Häll ner kycklingbitarna i soppan och krydda soppan med lite extra curry.
  6. Garnera med persilja och en klick yoghurt.

Ursprungligt recept från Monikas matkasse.

(uteslut risonin för LCHF)


4 betyg