Crepes med svampstuvning
Idag blev det crepes med svampstuvning till lunch och det var så längesen som jag åt crepes så hade glömt hur gott det faktiskt är. Jag fyllde crepsen med en svampstuvning som jag hade lite rökt skinka i och sen toppade jag crepsen med lite prästost.
Recept: Crepes med svamp- och skinkstuvning
4 portioner
Ingredienser
Crepes
- 3 dl vetemjöl
- 6 dl mjölk
- 3 ägg
- Salt
- Smör
Svampstuvning
- 100 gram champinjoner
- 50 gram rökt skinka
- 2-3 msk smör
- 2 dl mjölk
- 2-3 msk mjöl
- Salt
- Peppar
Instruktioner
- Blanda mjöl och en nypa salt med 1,5 dl mjölk.
- Häll i resten av mjölken och vispa tills smeten är slät och fin. Vispa sedan i äggen.
- Stek crepsen i en stekpanna med lite smör i och försök göra tunna crepes. Vänd först när de stelnat och blivit lite matta på ytan.
- Sätt igång ugnen på 225 grader.
- Skiva champinjonerna och stek de i smör. När de är klara tillsätt lite mer smör och häll över smör och blanda runt. Häll i lite av mjölken och vispa under tiden. När det tjocknar häll i resten av mjölken.
- Tillsätt skinkan och krydda med svart- och vitpeppar. Låt koka en stund
- När stuvningen är klar ska du smeta ut den på crepsen och rulla sedan ihop dom. Lägg dom på en plåt och strö över lite ost.
- In i ugnen på 225 grader i cirka 5 minuter.
oh, ja, crêpes är ju underbart gott, och jag gör det alldeles för sällan! Det brukar bero på att jag steker plättar och tänker att de som blir över får bli crêpes, men så lyckas jag aldrig få några att bli över ;) Vilken bra bild, det ser så fruktansvärt gott ut!
Ja, visst är det gott! Haha, känner igen mig i det där, inte lätt med att lyckas få några plättar över ;)