Cordon Bleu Schnitzel
Cordon Bleu Schnitzel är en favorit hos oss då det är en lite roligare variant på vanlig schnitzel som man kan variera med lite olika ostar om man vill. Det bli betydligt mer smak med ost i och det ger schnitzeln en dimension till. Många drar sig kanske för att göra Cordon Bleu men det är inte alls svårt även om det är lite jobbigare än vanlig schnitzel. Det största problemet handlar mest om att få fyllningen att stanna kvar men det löser man med några tandpetare.
Recept: Cordon Bleu Schnitzel
Ingredienser
- 2 skivor kalvkött à 250-300 g
- 2 skivor rökt skinka
- 2-4 ostskivor (emmenthaler)
- Salt och peppar
- Panering:
- 3 msk vetemjöl
- 1 uppvispar ägg
- 1/2-1 dl ströbröd
- Smör
Instruktioner
- Banka ut köttskivorna så att de blir tunnare.
- Krydda de med salt och peppar
- Lägg sedan dina ost- och skinkskivor på ena sidan och vik överden andra halvan
- Försök rulla upp kanterna så det stäng till och fäst skivorna genom att sätta tandpetare genom köttet. Det brukar räcka med ett par stycken i sidorna.
- Doppa schnitzlarna i mjöl och sen i uppvispat ägg för att slutligen vända de i ströbröd.
- Stek schnitzlarna i smör tills de fått fin färg.
- Severa gärna med potatis och ärtor!
Lämna ett svar