Cloud eggs – äggmoln
Cloud eggs, årets trend på Instagram? Det är nog en av Instagrams mest fotograferade frukost det här året, i början av 2017 började cloud eggs dyka upp överallt i flödet. Folk älskade det fluffiga ägget som ser ut som små moln med en sol i. Cloud eggs eller äggmoln, molnägg eller vad som bäst lämpar sig i svenskan är superenkelt att göra. Det är helt enkelt uppvispad äggvita som man formar till moln och sen lägger man på äggulan efteråt.
Recept: Cloud eggs
Sammanfattning: Cloud eggs är en av Instagrams största mattrender 2017, de här små fluffiga äggmolnen är en perfekt frukosträtt!
Ingredienser
- 4 ägg
- Färsk persilja
- Parmesan
- Salt
- Svartpeppar
Instruktioner
- Börja med att sätta ugnen på 225˚C.
- Separera sedan äggvitorna från äggulorna och spara de hela äggulorna i en separat skål.
- Vispa äggvitorna till hårt vitt skum och forma sedan till små moln på en plåt med bakplåtspapper. Gör en liten urgröpning i mitten där du kan placera äggulan senare.
- Sätt in äggvitorna i ugnen i cirka 3-5 minuter och ta sen ut plåten, lägg på äggulorna i urgröpningen och tillaga ytterligare 3 minuter.
- Toppa med lite salt, peppar, färsk persilja och parmesan. Servera!
Färdigt på: 15 minuter
Antal portioner: 4
Mitt betyg
Tack för tips,det här hade jag missat.
En fröjd för ögat och smakar säkert gott också.
Tack! Ja, det är lite annorlunda men var kul att testa :)