Chili con carne
Chili con carne serveras oftast med vita bönor i Sverige men i detta recept har vi använt oss utav kidneybönor istället. Man kan egentligen ha vilka bönor som helst som man tycker om. Chili con carnen blir extra god om den får puttra en stund på spisen på låg temperatur så alla smakerna gifter sig ordentligt.
Recept: Chili con carne
Ingredienser
- 400g nötfärs
- 1 gul lök
- 1 stor vitlöksklyfta
- 1 röd paprika
- 2 röda chilifrukter
- 1 msk tomatpuré
- 400g krossade tomater
- 2 dl kallt vatten
- ½ köttbuljongstärning
- 1 tsk cayennepeppar
- 1 tsk spiskummin
- Salt
- svartpeppar
- 1 paket kidneybönor alt. vita, svarta eller bruna böner
- Olja + smör till stekning
Instruktioner
- Finhacka lök, vitlök, paprika och chilifrukten.
- Hetta upp en stekpanna med olja + en klick smör. Bryn nötfärsen och tillsätt lök, vitlök och chilin.
- Tillsätt tomatpuren, cayennepeppar, spiskummin, salt och svartpeppar och rör om.
- Häll över krossad tomat och smula ner köttbuljongstärningen.
- Tillsätt vattnet och rör om.
- Låt puttra under lock i minst 30min. Rör om då och då.
- Tillsätt tillsist bönorna och den hackade paprikan.
- Låt puttra i ca 5min till.
- Servera med ris, tortillabröd eller nachos.
Lämna ett svar