Champinjonsoppa

Champinjonsoppa är en krämig och värmande klassiker som de flesta ätit någon gång i sina liv. Soppan är väldigt enkel att laga och det krävs inte många ingredienser för att göra den. Vi använder oss av färska champinjoner och skulle inte rekommendera att använda konserverade då det inte är i närheten av smaken som färska champinjoner ger. Det är inte så mycket dyrare och det blir väldigt mycket godare! Champinjonsoppan är perfekt som en lätt måltid och kan med fördel serveras med en skiva bröd så man håller sig mätt lite längre.

Om du ska ha soppan som förrätt kan man räkna ungefär 2 dl per person och om det ska vara huvudrätt får man nästan dubbla det. I det här receptet räknar vi ungefär med 2,5 dl och det mättade oss bra med en skiva bröd till.

Champinjonsoppa

Recept: Champinjonsoppa

2-3 portioner

Ingredienser

  • 200 gram champinjoner
  • 1/4 gul lök
  • 1/2 tärning grönsaksbuljong
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 dl mjölk
  • Smör
  • Salt och peppar
  • Timjan
  • Mjöl eller Maizena till redning

Instruktioner

  1. Börja med att hacka champinjonerna och löken.
  2. Fräs sedan dessa i smör under ett par minuter. När dessa fräst klart så kan du lägga undan lite av svampen som du kan ha att garnera soppan med senare.
  3. Tillsätt salt, peppar, timjan,grönsaksbuljongen, grädde och mjölk­ och låt koka på svag värme i ungefär 10-15 minuter under lock­.
  4. När soppan kokat klart så mixar du den lätt och låter den koka ett par minuter igen.
  5. Red soppan med mjöl eller maizena som är du rör ut i kallt vatten. Låt soppan sjuda någon minut.
  6. Servera gärna med en skiva bröd.

4 betyg

Huvudrätter Recept Soppor