Bulgursallad med kyckling
Bulgursallad med kyckling är en enkel och frisk favorit som är väldigt lättlagad men den bjuder ändå på många goda smaker. Basen i salladen är så klart bulgur och sedan tillsätts det bland annat kyckling men även soltorkade tomater och oljan därifrån vilket sätter en fantastisk smak på salladen. Vi har även i lite citronsaft och basilika vilket sätter pricken över i:et!
Recept: Bulgursallad med kyckling
4 portioner
Ingredienser
- 2st kycklingfiléer
- 1 msk olivolja
- 1 tsk paprikapulver
- 3 dl bulgur
- 100g soltorkade tomater + 2 msk av oljan
- 1 röd paprika
- 1 dl haricot verts
- ½ citron
- 3st körsbärstomater
- 1 msk färsk basilika
- En nypa socker
- Salt och peppar
Instruktioner
- Dela kycklingfiléerna i mindre bitar och stek i olivolja. Krydda med paprikapulver, salt och svartpeppar. Häll över kycklingen i en större skål.
- Koka bulgurn och haricot vertsen enligt anvisningar i två kastruller.
- Grovhacka paprikan, soltorkade tomaterna och körsbärstomaterna och vänd ner tillsammans med kycklingen.
- Slå på lite av oljan från de soltorkade tomaterna och pressa ner saften från citronen och strö över lite socker.
- Rör om och tillsätt bulgurn och haricot vertsen när de är färdigkokta.
- Smaka av med ev. mer salt och svartpeppar.
- Servera tillsammans med fetaoströra.
Lämna ett svar