Bucatini Funghi
Bucatini funghi är en favoritpasta som verkligen går hem hos alla i huset.Väldigt enkel att göra och dessutom superenkel att variera efter säsongen. I den här använde jag lite Karl Johan-svamp men även champinjoner eftersom jag tyvärr inte hade några kantareller hemma. En god lagrad parmesan och lite persilja på toppen sätter pricken över i:et!
Recept: Bucatini Funghi
Sammanfattning: En smakrik pasta med olika sorters svamp även kallad bucatini funghi i receptet.
Ingredienser
- 500 gram valfri pasta
- Smör
- Salt & Peppar
- 1/4 gul lök
- Parmesanost
- 200 gram champinjoner/kantareller
- 200 gram Karljohansvamp
- Ev. tryffelolja
Instruktioner
- Koka pastan al dente i saltat vatten.
- Hacka löken och skiva svampen.
- Hetta upp en stekpanna med smör och bryn svampen och löken tills de får en gyllene färg. Salta och peppra.
- När pastan är klar slår du av vattnet och blandar ihop med svampblandingen. Hacka persilja samt ost och strö över.
- Ringla ev. över lite tryffelolja och servera!
Färdigt på: 25 minuter
Antal portioner: 4
Mitt betyg
Lämna ett svar