Bruschetta med kantareller

Bruschetta med kantareller är en superenkel förätt som passar bra nu i början av svampsäsongen när man kan hitta lite kantareller i våra skogar. Bruschetta har ju oftast en grund med tomat, skinka och basilika men vi valde att vidga vyerna lite med att köra på kantareller idag. På bruschettan får kantarellerna sällskap av ett rostat surdegsbröd men man kan även använda annat lantbröd eller baguette. Vi serverade kantarellsoppa till och det blev riktigt gott med denna lilla förrätt till soppan.

bruschetta-med-kantareller

Recept: Bruschetta med kantareller

2 portioner

Ingredienser

  • 2st skivor surdegsbröd alt. lantbröd
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • Färsk persilja
  • 2 dl färska kantareller

Instruktioner

  1. Ringla över olivolja på brödet.
  2. Gnid in vitlöksklyftan på brödet och lägg dem sedan på ett ugnsgaller.
  3. Rosta dem i ugnen på 200º i ca 4min.
  4. Stek kantarellerna i 1 msk smör tills all vätska är borta.
  5. Häll över kantarellerna på brödet och servera tillsammans med en knippe färsk persilja.

(Inga röster)