Blueberry Cheesecake Pie
Jag växte upp i ett hus som låg mitt ute i skogen som verkligen var omringat av blåbärsbuskar. Varje sommar plockade vi påsar efter påsar och jag kommer ihåg att jag bakade paj efter paj och blev aldrig trött. Det här var en av mina favoritpajer, nämligen Blueberry Cheesecake Pie. Otroligt god och dekorativ. Servera gärna varm med lite vaniljglass!
Recept: Blueberry Cheesecake Pie
Sammanfattning: En av mina absoluta favoritpajer, Blueberry Cheesecake Pie! Enkel att baka, dekorativ och underbart god.
Ingredienser
- 3 dl mjöl
- 1 msk strösocker
- 1/4 tsk salt
- 150 gram smör
- 3 msk kallt vatten
- Fyllning:
- 300 gram blåbär
- Skal och juice från 1/2 citron
- 3 msk strösocker
- 1-2 msk potatismjöl
- 1/2 tsk vaniljsocker
- 200 gram cream cheese
- 2 msk socker
- 1 stort ägg
- 1 vispat ägg
- 3-4 msk mandelspån
Instruktioner
- Blanda ihop mjöl, socker och salt i en bunke. Skiva smöret och nyp ihop med mjölet tills du får en smulig massa. Tillsätt det kalla vattnet, ta 1 msk åt gången och rör ihop tills du får ihop degen så att den känns smidig. Forma sedan degen till en kula, tryck till på lite plastfolie och lägg i kylen i cirka 1 timme.
- Ta fram degen och låt den sedan värmas upp några minuter innan du kavlar ut den på en mjölad yta. Degen ska vara cirka 1/2 cm tjock. Lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper.
- Rör ihop blåbär, citronskal, juice, socker och potatismjöl samt vaniljsocker i en skål. Låt stå cirka 10 minuter.
- Vispa ihop cream cheese med ett stort ägg och 2 msk socker.
- Lägg sedan cream cheese-fyllningen på på degen och toppa med blåbär, tänk på att lämna cirka 3-4 cm avstånd till degkanten så att du kan vika upp degen senare.
- Vik nu upp degen över fyllningen och tryck försiktigt till.
- Pensla degen med ett vispat ägg och strö över lite mandel och strösocker.
- Grädda pajen i 35 minuter i 200 grader.
Färdigt på: 35 minuter
Antal portioner: 12
Mitt betyg
Lämna ett svar